Introducció

“Cuando el gobierno viola los derechos del pueblo, la insurección es el más sagrado de los derechos y el más indispensable de los deberes”

Marqués de La Fayette.

La primavera àrab ha marcat un abans i un després en la societat oriental. La lluita per la llibertat i la defensa dels drets humans als països àrabs és més viva que mai, fet que ha deixat tràgics episodis de violència i brutalitat en els últims mesos.

Nosaltres volem parlar sobre la revolució que ha emprès el poble de Síria per acabar amb la dictadura de Bashar al-Assad, que porta més de quaranta anys al poder.

Per fer-ho, hem decidit que el primer pas que havíem de donar és elaborar una cronologia que expliqués tot el que ha passat a Síria en aquests últims mesos, destacant els fets més importants que s’han viscut dins del país i els esdeveniments exteriors que també han marcat el rumb de la revolució.

Som conscients que aquest tema ja ha estat molt tractat pels mitjans de comunicació i altres treballs, per això hem volgut acotar la nostra investigació:

En primer lloc, hem volgut veure el impacte que ha tingut la revolució de Síria a  Barcelona i Catalunya. Per fer-ho, ens hem posat en contacte amb l’Associació sírio-catalana per la llibertat i democràcia, que des de Barcelona dóna suport a la revolució i denuncia el règim dictatorial de Bashar al-Assad.

Després de conèixer l’associació i veure, entre altres, l’ús que fan de les xarxes socials, hem entrevistat a un dels seus membres fundadors: Mowafak Kanfach, propietari de la Casa del Llibre Àrab i refugiat polític protegit pel Govern Espanyol.

Finalment, hem volgut analitzar com s’informa sobre el conflicte de Síria a Twitter, que és sinònim d’immediatesa.

El nostre objectiu ha estat donar una mirada diferent a un tema molt tractat fins al moment, però molt important per al món en el què vivim.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s