L’Associació sírio-catalana per la llibertat i democràcia

Nascuda el 8 de maig de l’any 2011, l’Associació sírio-catalana per la llibertat i democràcia treballa per defensar els drets humans en el món àrab. Entre altres, demanen l’abolició dels règims dictatorials, la pau i l’alliberament de tots els presos polítics.

associació 1

Captura de pantalla

Aquesta associació, que té la seu central al carrer de la Marina de Barcelona, està formada per espanyols d’origen sirià i sirians que resideixen actualment a Catalunya que estan preocupats per la situació actual del seu país.

A través de la seva pàgina de Facebook, aquesta associació informa sobre els fets que ocorren a Síria -atemptats, morts, vulneracions dels drets humans- i impulsa una sèrie de mobilitzacions a Barcelona per tal de denunciar aquesta situació de guerra.

Associació

Captura de pantalla de la pàgina de Facebook pública de l’associació

asso

Captura de pantalla de la pàgina de Facebook pública de l’associació

A la ciutat de Barcelona s’han realitzat diverses manifestacions i  concentracions a favor de la llibertat del poble de Síria des que van començar les revoltes. La xarxa social Facebook ha jugat un paper molt destacat en aquestes manifestacions, ja que s’han convocat i donat a conèixer a través d’aquesta plataforma i també s’hi ha pujat, posteriorment, totes les fotografies, sensacions i opinions sobre la jornada.

El contingut d’aquesta pàgina de Facebook és públic, per tant, tothom hi pot accedir. Aquest, sens dubte, és un dels objectius d’aquesta associació: fer-se conèixer i arribar cada dia a més gent. Actualment, més de 630 persones segueixen la pàgina.

L’associació també disposa d’un grup privat a Facebook dirigit directament a les persones sirianes, tant les que viuen a Barcelona, a Síria o a qualsevol altre indret. Tot el contingut d’aquesta pàgina està escrit en àrab i la seva funció és informar sobre el desenvolupament de la revolta i els fets que succeeixen. Actualment formen part d’aquest grup un total de 66 persones.

Les imatges que mostrem a continuació les va fer Cristina Duarte en una d’aquestes manifestacions, celebrada l’any 2011 al centre de Barcelona. Normalment, en aquestes concentracions hi participen unes 100 – 150 persones.

siria 2

siria 4

siria 3

siria 5

siria 6

La darrera concentració es va celebrar el passat dissabte 27 d’abril a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat.

Segons explica l’associació, una altra de les funcions que realitzen és la traducció de textos en àrab per tal d’enviar-los als mitjans de comunicació i traslladar-los així a la societat catalana i espanyola. L’organització reconeix, però, que els mitjans no es fan gaire ressò del material que els hi faciliten.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s